Arkitekt i Storlien med fokus på hållbarhet

Kärnvirke Arkitektur är en arkitektbyrå med sitt huvudkontor i Östersund, med en bred verksamhet som sträcker sig till Storlien med omnejd. Vi älskar Storlien och spenderar mycket tid i området. Det gör att vi förstår och kan de förutsättningar som du är i behov av när du ska bygga här  och kan hjälpa dig navigera genom byggprocessen mot ett kvalitativt resultat!

Vi tror på att arkitekturens framtid handlar om att vara resursåterhållsam och hållbar, det är precis vad vi strävar efter att åstadkomma i våra projekt. Vi kallar vår designfilosofi för ekologisk funktionalism. Den innebär att vi tar hänsyn till materialens egenskaper och prestationsförmåga för att skapa en arkitektur som både åldras vackert,  hållbart och värdigt. 

Att bygga i Storlien kräver en förståelse för områdets klimat och natur. Vi använder oss av material och tekniker som är anpassade för den här specifika miljön, vi designar hus som tål vind, snö och kyla. Samtidigt arbetar vi för att skapa hus som är energieffektiva och hållbara, med en minimal miljöpåverkan. Såklart handlar det inte bara om teknik och materialval. För oss är det viktigt att skapa byggnader som passar in i landskapet och som respekterar dess karaktär och historia. När vi skapar hus som är funktionella och vackra får de en även en lång livslängd!

Vi tror att våra val har betydelse på alla nivåer i planlösningen ner i konstruktionsdetaljerna. Det kan vara komplext hur det lilla påverkar det stora! Därför vi finns här för att hjälpa dig att ta rätt beslut i varje led.

Med vår kompetens och erfarenhet är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig att skapa sunda och hållbara byggnader i Storlien. Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa dig att förverkliga ditt nästa byggprojekt.