Om oss

Kärnvirke Arkitektur grundades av Minna Portinson och Tommy Vince mitt under krisen 2020. Vi växte fram ur den pandemi som utmanade vårt samhälle, vårt individuella levnadssätt och mänsklighetens problematiska förhållande till klimatet.

Byggbranschen ansvarar man för 1/3 av mänsklighetens utsläpp och det var därför vi som grundare kände att Kärnvirke Arkitektur behövde etableras.

”För varje arkitektoniskt element där vi kan influera mot ett lägre klimatfotavtryck och sundare alternativ, känner jag att vi har uppnått ett väl utfört jobb!”

– Tommy Vince, medgrundare, Kärnvirke Arkitektur

Vi drivs av att skapa arkitektur som stimulerar välmående hos både människor och klimat. Sunda material och en djup förståelse för dess kvaliteter skapar en arkitektur som vi tycker är spännande. Vi vill låta arkitekturen få agera media för de reflektioner, tankar, ideal och förhållningssätt som springer från vår tid och vår kultur.

Vi som jobbar på Kärnvirke Arkitektur är passionerade, kunniga och drivna inom frågor som sunda konstruktioner, hållbar design och är ständigt öppna för nya samarbeten.

Tommy Vince

Kompetent inom hållbar arkitektur med en passion för den lokala arkitekturkulturen med dess träfokus. Naturliga materialval är vägledande i all gestaltning, för en sund arkitektur för både klimat och människa.

Grundare, Arkitekt SAR/MSA
Trä & hållbarhet
tommy@karnvirke.se
073-784 97 44

Minna Portinson

Specialiserad inom hållbar och social arkitektur där välmående står i fokus, både i konstruktion i form av sunda materialval samt genom att skapa stimulerande miljöer som främjar vår hälsa.

Grundare, Arkitekt MSA
Social arkitektur & hållbarhet
minna@karnvirke.se
072-225 08 66