Projekt Vyskutan

Nybyggnation

Projekt Vyskutan – granne till det projekt vi publicerade förra veckan – bygger på huvudattraktionen för tomten, vyn mot Åreskutan. Utifrån det och tillsammans med tomtens vackra skogsterräng så har vi format en arkitektur som ska skapa en härlig gemenskap med sin omgivning. I detta projekt så har man vågat bryta ramarna och gett tillit till att tänka annorlunda. Med inspiration från en av vår tids främsta arkitekter Anna Chavepayre, så har man vågat utmana idén om vad rum kan vara och bjuder därefter in livet och lekfullheten till hemmet. Visst kan ett badrum ligga helt öppet i korridoren, om man låtsas att man är i franska landskapet under bar himmel så går det faktiskt bra. Om man tar in att det är i Jämtland med vy över Åreskutan, kanske till och med under norrsken, ja då går det minst lika bra!

Grundprincipen för huset är vyer mot skutan i norr och en social anknytning till vännerna på granntomterna i söder. Mot norr ska man blicka och beundra naturen, vila och få ro. Mot söder ska man ställa upp dörrarna och välkomna gemenskapen till fest, samtal och mat! Det är ett kontrastens hus som skapar dynamik. Det är en annorlunda form som vågar ta plats. Det är ett väldigt sunt hus!

Nu drar bygget igång. Det blir av finaste slaget tillsammans med Undersåkers Snickeri. Ni kan följa projektet via kontot @henahoja

Projektansvarig arkitekt: Tommy Vince, Arkitekt SAR/MSA

Bilder & ritningar: @karnvirkearkitektur