Projekt Vyälliste

Nybyggnation

Bygglov inlämnat & beviljat!

Projekt Vyälliste bygger på huvudattraktionen för tomten, vyn mot fjället Välliste! Utifrån det och tillsammans med tomtens skogskvaliteter så har vi format en arkitektur som bygger på naturkontakt och maximering av upplevelser. För att skapa en uppseendeväckande upplevelse av naturen har vi jobbat med kontrasterna av att exponera och dölja. Ena stunden täcker huset vyn, för att vid entrén erbjuda en vacker och inbjudande inramning av det som lockat familjen till denna drömmars tomt. Korridoren vinklar fokus till det närmre perspektivet med fjällbjörkar och granar, för att sedan överlämna dig till allrummet med stora fönsterpartier där den större skalan får dominera. Denna växelverkan gör att kvaliteterna på tomten ständigt gör sig påminda.

Grundprincipen för huset är vyer mot Välliste i väster, kombinerat med en smart planlösning som ger så mycket till familjen som möjligt på en såhär effektiv yta. Aktiviteter i den fjällnära miljön ligger i fokus och den dragningen till rörelse bjuder även planlösningen upp till. Möjligheten att kunna cirkulera i huset skapar en känsla av att det är mycket större än vad det är. Det är också fint att tänka på hur barn och vuxna kan använda detta inslag till att skapa ett hem som kryllar av energi.

Nu drar bygget igång! Det blir av sundaste material och konstruktionsmetoder tillsammans med Undersåkers Snickeri. Ni kan följa projektet via Instagram-kontot @henahoja

Projektansvarig arkitekt: Tommy Vince, Arkitekt SAR/MSA

Bilder & ritningar: @karnvirkearkitektur