Projekt Timmerfusionen

Byggnadsvård

Projekt Timmerfusionen, ett återbruksprojekt av Jämtländsk timmerstuga. Detta är en ny enfamiljsbostad som ska fungera som ett extra boende i närheten av familj och vacker natur. På en idyllisk äng, bland gamla bondgårdshus, omgärdat av slående vyer med berg och skog ska detta nu resa sig. En sammanslagning av två timmerstommar som knyts samman av en ny lösvirkesvolym. Den stora timmerdelen är nedtimrad och ska åter få ta plats på samma avtryck där det tidigare stått ett gammalt hem. Den mindre timmerdelen timras för hand av kunden själv. Ett meditativt arbete som med gott mod och ihärdigt arbete odlar frukt. Mellandelen knyter ihop dessa två volymer och skapar en helhet.

Tack vare glaspartierna pratar huset ett tydligt språk om gammalt som möter nytt, bevarande av enheternas integritet och harmonisering av olikheter som ger nya uppskattade resultat.

I detta projekt ska vyerna beaktas genom fönstersättningen åt ena hållet, i kontrast till hur planlösningen mot andra sidan öppnar upp för ett lekfullt liv där matlagningen står i centrum.

Ett otroligt roligt projekt, som anammat ett jordat tänk om detaljer som berikat oss lika mycket som vi hoppas att vi kunnat berikat projektet! Det kommer bli oerhört kul att ha vägarna förbi i framtiden och få kasta ett öga på detta projekt uppe på höjden!

 

Ansvarig arkitekt: Tommy Vince, Arkitekt SAR/MSA