Projekt Narnia

Tillbyggnad

Platsen är allt i detta projekt. Magiskt belägen i bergen, isolerat från samhällets bekvämligheter men med visuell koppling till en av Sveriges största skidorter! Det är så paradoxalt att det slog oss med häpnad! Att det finns såna här platser! All lycka till kunden som vistas här!

Projektet bygger på en gammal sportstuga, byggt på kallmurad stengrund! Fasadgestaltningen hör till tidsepoken och alla detaljer är små budbärare av ett förhållningssätt till fjällen som vi beundrar. Sparsmakat och fokus på essentiella detaljer som förgyller minnen! Så när det kom till en tillbyggnad så fanns det ett stort behov av att läsa in sig på alla de goda kvaliteterna och bygga vidare på dessa.

Tillbyggnaden är en kopia av det befintliga i proportioner och dimensioner. En siamesisk tvilling som kopplats på. Samma storlekar på fönster och samma gestaltning rakt av. På gaveln (bild 1) har vi tillåtit oss introducera något kontemporärt, vilket skapar en vy rätt in i träd och natur. Vi ser fram emot att se detta ta form och möjligheten att få komma på besök igen!

Projektansvarig arkitekt: Tommy Vince SAR/MSA

Foton och material: Kärnvirke Arkitektur