Projekt Havsbrisbranten

Nybyggnation

Projekt Havbrisbranten, på Höga kusten högt uppe på klippan med utsikt över arkipelagen, fullt exponerat mot vind och väder!

Här kan vi snacka vyer! För att åstadkomma en häpnadsväckande upplevelse valde vi att alternera mellan stort och litet. Stort för vyer, vidder för gemenskap, lugn och närvaro kontra litet som får stå för rörelse och pragmatism till förmån för det stora. Denna växelverkan skapar en dynamik och dramaturgi som gör livet i den här tillflykten spännande.

Med ett sådant simpelt koncept gäller det att våga gå hela vägen! Stora fönster på framsidan! Inte fega! Vyn ska vara enorm! På korridorsidan ska fönstersättningen istället leda dig. Långsmala fönster som öppnar sig mot en vacker skog och bergets sluttning bidrar till att du får en explosionsartad upplevelse när du anländer!

Ni som följer oss kan säkert se kopplingen till vår fjällstugemodell Fjällviste! Detta projekt visar hur en bra planlösning kan manipuleras för att passa fler tomter och önskemål. Just processen i detta projekt har därför varit effektiv! Vi har tillsammans med kunden skisserat på detta och kunden har själv valt att göra ritningarna till bygglovet. Med ett sådant upplägg har vi kunnat nå fram till ett kvalitativt resultat till en bråkdel av den normala budgeten. För dig med kunskap och erfarenhet av att rita själv, om du har en tight budget eller bara vill lyfta ditt projekt till nästa nivå!

Kunden valde att göra detta på betongplatta, men den funkar givetvis kanonbra även på plint!
Bland bilderna ser ni också några referensfoton som blir en del av projektet.

Foto 1: Henning Larsen Architects, foto 2: loftnets.com, foto 3: Ignant Architecture

Projektansvarig arkitekt: Tommy Vince, Arkitekt MSA