Projekt Gemenskapen

Utbyggnation

Projekt Gemenskapen – Inramat av Jämtländsk natur ligger detta fritidshus, som tillsammans med omkringliggande fastigheter ägs av närmsta släkten som gärna spenderar tid tillsammans här på somrarna. Därför fanns det önskemål om en tillbyggnad som rymmer ett rejält matbord som många kan samlas kring och även att frigöra yta och möjlighet till förvaring i det lilla köket.

Genom att låta det befintliga trädäcket löpa runt tillbyggnaden istället för att nyttja hela ytan skapas en passage mellan soldäcket och det befintliga uteköket så att det blir en öppenhet och naturlig passage däremellan. Likaså blir det skjutpartier och dörrar åt båda hållen som kan ställas upp under soliga dagar för att sudda ut gränsen mellan inne och ute. De dagar det är regn och rusk kan det även bli minst lika mysigt att kura ihop sig i det stora gavelfönstret med platsbyggd sittbänk och blicka ut över utsikten, till ljudet av en sprakande eld i vedspisen!

I köket tillkommer en köksö som ger bra extra yta och för att släppa in så mycket ljus som möjligt med tillbyggnaden utanför, öppnas det upp med två helglasade dörrar så att det blir lättsamt att arbeta i köket och samtidigt passera ut och in till den nya matrumsdelen.

Nu finns plats för många nära och kära att umgås i alla väder!

Projektansvarig arkitekt: Minna Portinson, Arkitekt MSA.