Projekt Broktilen

Bygglov inlämnat! Projekt Broktilen är namnet som knyter an till den dialog som vi hade med kunden om att brokighet är det som skapar utrymme för charm och liv. Detta hus har sina förutsättningar! Här har vi kunnat ta fram något som är väldigt hemtrevligt att leva i. Fullt av variation, spänning och rumslighet så är detta stycke arkitektur något som kommer skapa mycket vackert framöver. 

Projektet är en tillbyggnad som bygger på ett pittoreskt hus med anor från sekelskiftet. De karaktäristiska detaljerna är där, men detta hus är av en mindre storlek. För att ge plats till en familj har det tillbyggts tidigare, men nu är det dags att göra det ordentligt. Från början var frågan, måste vi riva eller kan man göra något med det? När vi knäckte lösningen om att dubblera den gamla volymens storlek och addera ett mansardtak över hela volymen så blev det självklart; gammalt och nytt skulle få leva i symbios. 

Det spännande med detta projekt är hur det gamla och det kontemporära har fått ta plats. Man har varit öppensinnad för olikheterna. Genom arbete och dialog har vi då också nått fram till något fullkomligt unikt! Det ska bli otroligt kul att få följa resningen av detta nya tillskott under året som kommer! 

 

Projektansvarig arkitekt: Tommy Vince, Arkitekt SAR/MSA 
Foton, illustrationer och ritningar: @karnvirkearkitektur 

 

#tillbyggnation #bygglov #bygglovsritningar #mansardtak #renovering #sekelskifte #hållbart #karnvirkarkitektur #jämtlannd #jämtlandhärjedalen #östersund #architecture #architecturedesign #arkitektur #design #scandinaviandesign #trä