Plintgrund

Grund

Plintgrund! Så vackert, så simplistiskt, så hållbart. Betong är en av de största utsläppsbovarna på ett bygge. I de allra flesta byggen ackumuleras det till grunden. Valet av grund blir därför en vattendelare för ditt nästa projekt, ett enormt utsläpp eller en ansvarsfull minimerad.

Plintgrund för kanske tankarna till den gamla sommarstugealtanen på tunna betongplintar, men utvecklingen har kommit långt sedan dess! Nu finns kombinationen av limträ och plint som gör att man kan minimera antalet infästningspunkter mot marken och få en svävande, lätt estetik. Denna metod gör att man kommer lite högre upp från marken och får fina vyer. Man sänker klimatavtrycket, markanpassningen och kostnaden samtidigt som man bäddar på absolut bästa vis för ett väl ventilerat och sunt hus.

Vi tycker dessutom att det är väldigt vackert! Anknytningen till den nordiska timmerkonstruktionen gör sig påmind och på något sätt känns det som att det är precis såhär svensk arkitektur borde ta sig uttryck från och med 2022!

Hejdå betongplatta! Hej hållbarheten!

Foton: Boge Friggars, Scott Rasmusson Källander