Färgsättning Interiört

Del 3

Fredagsinspiration – tredje och sista delen av tips kring färgsättning interiört! I den här bildserien har man gått all in på färg både på väggar och i tak.

Första bilden är ett exempel på hur man kan framhäva ett arkitektoniskt element, som i det här fallet där fokus hamnar på den välvda öppningen, genom att låta omgivningen smälta samman i en och samma färgton.

Vill man krympa ett rum kan man använda sig av en mörkare färg som fondvägg. Samma effekt får man om man har högt i tak, målar man det mörkare än väggarna så upplever man det som lägre än det egentligen är. Det kan passa bra om man har väldigt högt i tak i exempelvis vardagsrummet och vill ha en mysigare och mer ombonad atmosfär.

Jobbar man istället med mörka väggar mot ett ljusare tak som på sista bilden så upplevs rummet som smalare. Har man ett stort fyrkantigt rum uppfattar man alltså det istället som mer rektangulärt.

Visst är det fascinerande hur mycket man kan påverka en rumslig upplevelse med bara lite färg!

Bild 1-2: Kärnvirke Arkitektur, bild 3: Blackhaus Studio & Wentz Design, bild 4: archdaily.com, bild 5: Sadolin.se, bild 6: archdaily.com, bild 7: Holl Design, bild 8: archdaily.com, bild 9: okänd